Photography

5th Premier Gastronomy Festival: Opening Party

Translation:
EnglishБългарски

По принцип съм човек, който изключително трудно се изненадва… най-вече защото каквото и да ми се случи съм го очаквала по един или друг начин. Представете си реакцията ми когато получих покана за откриването на 5тия Гастрономически фестивал в хотел Премиер в Банско.
Звучеше ми нереално!
И честно казано, чак когато пристигнах там осъзнах какво всъщност ми се случва. Нещо, което промени светогледа ми по един прекрасен начин.
В този и в следващия пост ще ви разкажа за невероятните моменти, които ни подариха в началото на този фестивал.

Както може да предположите от заглавието, тази година събитието се организира за 5ти пореден път. Домакин е, както споменах, хотел Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт, а идеята – 3ма световно-известни и няколко български готвачи от кулинарната сцена да покажат какво невероятно изкуство всъщност може да е готвенето.

(Повече информация може да намерите на техния официален сайт, както и на Фейсбук страницата им.)

И така… откриването беше на 4ти ноември, петък. Пристигнахме в хотела около 7ч вечерта и имахме около час за контене. Не очаквах нищо особено. Затова може би втория ми шок беше изненадата от настаняването. Служителите бяха изключително мили и услужливи, а стаята ми беше mindblowing. Тук е момента да кажа, че посещавам самия хотел за 2ри път. Предишния беше на 8ми декември миналата година и отношението ми направи голямо впечатление и тогава.

Premier gastronomy festivalPremier gastronomy festival
На масата в хола ме чакаха плодове с вино и комплименти от хотела, а на нощното шкафче вкусен бонбон и мила бележка за Лека нощ.

12Premier gastronomy festival

20:00 беше стартът на вечерта. Уютната обстановка на залата и вълшебния й вид допринесоха перфектно на цялото изживяване.
Premier gastronomy festivalPremier gastronomy festival

Страхотна изненада за вечерта бяха вкусните ястия, приготвени от шеф Алекс Алексиев. Комбинациите, които беше подготвил бяха уникални и честно казано никога не бих си и помислила за такива. В някои от тях имаше любимото му цвекло.. хайвер, различни видове риба, рак, скариди, сирена… и какво ли още не. Дори цветя и злато имаше, за бога!

Premier gastronomy festivalPremier gastronomy festival

За жалост няма да мога да ви изредя съставките на ястията, въпреки, че Алекс Алексиев беше така любезен да ни обрисува цялото си меню, но за сметка на това ще ви покажа колко примамливо и изключително красиво изглеждаха.

Premier gastronomy festival
Premier gastronomy festival
Premier gastronomy festival
5thpremiergastrfest006
Premier gastronomy festival
Premier gastronomy festival
Premier gastronomy festival

За десертите обаче, мога да ви говоря малко повече. Макарони, целувки и, о боже.. толкова много захар! Самата маса беше като диабет в чинийки, но никой нямаше нищо против. :D Макароните, примерно, са ми голяма слабост. Опитвала съм и безумно вкусните Laduree в Париж, та затова бях доста по-критично настроена към тях. Нежният им и ненатрапчив вкус, обаче, изтри всяка мисъл за сравнение в мен.

Premier gastronomy festival
Комбинацията пък на целувки с плодове беше магическа.
Premier gastronomy festival
Premier gastronomy festival
Premier gastronomy festival
Premier gastronomy festival
Тук обаче дойде момента на разтапяне от моя страна.. шоколадовия сладкиш беше толкова сочен и учудващо за мен, медът, използван като основа, му пасваше перфектно.
А малките топчици, които виждате на снимките са най-вкусния чийзкейк, който съм опитвала през живота си. Беше толкова кремообразен, сладък, разливащ се по всички сензори в устната кухина, че точно тук бях totally sold.
Premier gastronomy festival
На самото парти присъстваше и мениджъра на веригата хотели, от която е част Премиер, Vasiliki Karalioliou. Невероятна жена. В момента, в който се запознаеш с нея ти става ясно защо хотелът е толкова различен от масовката, с която сме свикнали. Идеите й да правиш всичко със сърцето си, да влагаш емоция и да се опиташ да докоснеш човека срещу теб с нея и най-вече със специално отношение, ме впечатлиха. Желанието й да осигурява не просто някаква си стая за престой, а цяло преживяване, което ще остане спомен за цял живот е нещото, липсващо на толкова много хотелиери на този свят. Липсващо на толкова много хора изобщо..

Premier gastronomy festival
Беше невероятна вечер. Благодарение на това събитие се запознах и с още прекрасни същества, като блогърите Денина Мартин, Ванина Хаджийска, Софи Йотова, Ана Динкова.. невероятни хора, изпълнени с мечти и устременост да ги постигнат.. липсваше ми това усещаме и съм им безкрайно благодарна, че ми го припомниха.
Premier gastronomy festival
На партито дойде и специалния гост за следващата вечер – шеф Джорди Естеве. За него обаче, и за гозбите му – в следващия пост. :)
Premier gastronomy festival

Изключително много ми хареса идеята на организаторите да използват хаштаг #eatThatArt за снимките от събитието. Ястията, които видях и тези, които предстоят определено са едно невероятно изкуство!
Бях безмълвна след такава вечер. Това е първото гурме събитие, на което присъствам и беше толкова невероятно, че определено всеки човек трябва да опита нещо подобно в живота си.. веднъж или дори няколко пъти. За мен бих казала, че сега е началото на една нова любов. :)


Малко информация за снимките:
Фотограф на снимките с лого: Iosifina Svania
Всички останали + обработката, са мои. :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply 5th Premier Gastronomy Festival: Mediterranean and Gourmet Cuisine | Millita's blog November 11, 2016 at 3:29 pm

    […] обещах в предишния пост – ето и следващия с подробности за невероятната […]

  • Leave a Reply