Photography

5th Premier Gastronomy Festival: Mediterranean and Gourmet Cuisine

Translation:
EnglishБългарски

Както обещах в предишния пост – ето и следващия с подробности за невероятната гурме вечер на Джорди Естеве от 5тия Premier Gastronomy Festival.

Първо обаче искам да ви разкажа и за топлата, направо пролетна събота, която получихме в допълнение на всичко останало.

Представете си място, където единствената ви цел за целия ден е просто да мързелувате и да се глезите. Да се наслаждавате на красивата обстановка около вас, на прекрасната природа, на чистия въздух, на спокойствието и безкрайната лекота на съществуването. Далеч от всичко. И най-близко до себе си.

Това беше моята събота, 5ти ноември.

Premier gastronomy festival

Рано сутринта, след закуска, спато беше напълно празно.. явно хората все още нямаха сили да станат от меките кревати и удължаваха мързелуването си. За мой късмет. Защото никога до сега не съм се чувствала така, сякаш 5-звезден СПА комплекс работи за мен. :D Сауна, парна баня, басейн.. pure bliss.

14Premier gastronomy festival

Следобяд пък.. за да не развалям магическия момент, реших да се възползвам от солите за вана и козметиката, оставена в банята за бонус глезене. В такива моменти ми се иска да живея в хотел, честно. :D

Premier gastronomy festivalПлюс, че имах вино, което чакаше да бъде.. мм.. опитано. Та пленителната гледка от терасата допълни цялата картинка. За повече фотоси винаги може да посетите Инстаграма ми, разбира се. :)

Някъде към 8 без 10 вече тръпнех в очакване и глад. :D

Premier gastronomy festival

 

И това всъщност се оказа изключително добър вариант. Храната беше толкова разнообразна и.. 7 ястия, за бога.. че си заслужава и цял ден да не ядеш за да можеш да й се насладиш напълно.

 

 

 

Та.. кой е Джорди Естеве всъщност?

Идващ от Каталунска Испания, Джорди е шеф, сътворил ресторанта Nectari във Барселона, и издигнал го до цяла звезда Мишлен. Това е вторият му ресторант, но като готвач се е изявявал в едни от най-реномираните ресторанти в Испания и в чужбина като цяло.. много от които притежаващи няколко Мишлен звезди. Кухнята, върху която се фокусира е модерна и средиземноморска. И най-вече – превръщаща се в изкуство.

Настанихме се към 8часа. Менюто беше предоставено в този стилен и нежен вид. Чашите ми се видяха твърде много. А това, че нямаше прибори ме притесни.. винаги съм имала проблем с научаването кой кога да се използва. Какъв късмет, че при всяко ястие отсервираха и сервираха и всичко нужно.

Premier gastronomy festivalПървото ястие, което чакахме с нетърпение беше Снакс: Крокети в нашия Средиземноморски стил. Мус от миди в ескабече с бисквита от водорасли Нори. Маринован хек с коричка от черен сусам и крем от картофен пастел. Поднесено в този сладурски вид със сос в тубичка. Мусът ми беше фаворит, мек и нежен вкус, и въпреки, че не съм привърженик на мидите, дори не я усетих.

Към всяко ястие имаше добре подбрано вино. Тук то беше бяло. И едно от най-хубавите, които съм пила. Поне докато не сервираха следващото. :D
– Вино: ANNA Brut Reserva, Anna Codorniu

Ястие N2 беше Тартар от бяла скарида с малини, хумус и емулсия от тамаринд. Тук ме спечели хумусът.
– Вино: Anna blanc de blancs, Anna codorniu
Premier gastronomy festival
Ето го и третото ястие, след което всички вече усещахме нужда от почивка. Пoне девойките, де. :D Крем от сезонни гъби с яйчен облак и парфюм от черен трюфел. Дори не съм си и представяла, че гъбите могат да се комбинират с яйце. Определено интересна изненада за мен. Минусът в случая беше, че не обичам гъби. За любителите обаче, като Софи, беше изключително приятно ястие. :)
img_0904
Ястие N4.. и следващите като цяло, идваха малко по-късно, сякаш прочели мислите ни. Крайбрежна риба с кремообразен ориз от калмари и лангустини. Скаридата ме уплаши. Дори в суши ми е странно като й видя щръкналата опашка, но ако се абстрахираме от моите психични проблеми беше доста приятна. Оризът пък ме грабна.. най-вероятно заради калмарите, моите любимци.
– Вино:pazo barantes, albarino
Premier gastronomy festival
Premier gastronomy festivalЗа ястие N5 вече ставаше все по-трудно да намеря място в стомашната си област.. това естествено си беше главно мой проблем, тъй като и по принцип съм доста икономична.
Младо агнешко, приготвено на ниска температура с пяна от пушено сирене Скаморца, микро зеленчуци и сос от сушени кайсии. Сосът беше божествен, а месото толкова крехко и вкусно, че чак ме беше яд, че вече не бях гладна както в началото.
Виното бе заменено с червено.. и честно казано, за първи път в този хотел наистина ми беше приятно да пия червено вино!
– Вино: Marques de Murrieta Reserva 2010

Premier gastronomy festival
И, разбира се, любимата ми част от цялото меню – десертът. Сладкия бургер на Джорди. Невероятна комбинация със сладолед, сладко от ягоди и манго. И да, тези картофчета на чинията и те са манго.. имащо лек вкус на пържени картофи. :D За завършек на картинката беше ромът.
– Ром: Porto ramos pinto tawny

Premier gastronomy festival
За финал имаше Петифури, които ни довършиха и приканваха стомасите ни да се претъркулим към креватите. Освен ако не сте откачалки като част от компанията, които пък си мечтаеха за кафе в 12 през нощта. :D

Premier gastronomy festival

Беше наистина невероятна вечер, която ме остави безкрайно очарована. Събуди в мен интерес към нещо, което не съм си и представяла, че съществува в такива мащаби. Даде ми нови хоризонти и желания и, честно казано, съм изключително благодарна на всички, които присъстваха там, и най-вече на целия екип на хотел Премиер и веригата Ermia Hotels & Resorts.

Почувствах се специална. И значима. Почувствах, че мнението ми и преживяванията ми имат значение. А така трябва да се чувства абсолютно всеки човек на този свят.

Premier gastronomy festival
Ако искате да усетите по-добре емоциите на това събитие ето и влогът ми от тези 2 дни:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply