Photography, Wanderlust

Spring Adventure 2015: Aquarium de Barcelona

Translation:
EnglishБългарски

Повече кадри и по-реалистичните им версии може да видите в Инстаграм(по-надълбоко във feed-а.. ;D или на хаштагове #wanderlustingmillita и #adventurewithmaggy).
Уточнение: всички снимки са правени с Canon IXUS 240HS или HTC One mini

Аквариумът в Барселона е един от най-големите в Европа. Води се и най-големия аквариум със средиземноморска тематика в света. Намира се на яхтеното пристанище и е разположен на дъното на Средиземно море. Идеята да се потопиш в морския свят е направо буквална благодарение на подводните тунели, които минават покрай някои от аквариумите. Има над 11,000 вида живи същества, вмъкнати на няколко етажа и още куп атракции за ентусиастите. Цената на входа е €20. За някой твърде малко, за други твърде много.. а за мен – зависи най-вече от преживяването.
Очаквах с нетърпение посещението ни там, тъй като ми звучеше грандиозно, морско, вода, радост, рибки, т.н. което май не беше добра идея..
Още с влизането те посреща една изкуствена акула, с която или трябва да се снимаш или забрави да продължиш напред. Big turn off. Някак не съм привърженик на такива условия.. въпреки, че снимката се получи доста добре, но акулата беше толкова, толкова изкуствено грозна…
На основния етаж са главно аквариуми пълни, за човек с моята богата морска култура, с еднообразни, скучни риби. Самите подводни тунели са много по-малки, отколкото си представяш, и доста по-безинтересни. Фактът, че пускат деца да се лепят по аквариумите, да пречат на снимките на другите(feel my pain here), майките им да ги оставят, но да ти крещят “no foto, no foto!!!” беше следващия turn off за мен.
На 2рия етаж, обаче, имаше една сладка изненада – аквариум пълен със срамежливи пингвини. През цялото време не се обърнаха към нас, а се оказва, че явно почти винаги са така. Но пък като се замисля… живеят в аквариум, за бога, и мен би ме било срам да се показвам. ;D
Та, ето малко снимки от там, въпреки, че имам поне 2 тона, на всички аквариуми и на всичко възможно.. твърде еднообразни са, believe me. В инстаграм качих и някои други, малко по-туристически, малко по-“снимай ме до този аквариум така.. и иначе” ;D
Като цяло останах леко разочарована, някак очаквах повече.. но пък си е преживяване.. и атракция, която се помни цял живот.

aquarium de barcelona
aquarium de barcelona
aquarium de barcelona
aquarium de barcelona
aquarium de barcelona
aquarium de barcelona
aquarium de barcelona
aquarium de barcelona
aquarium de barcelona
aquarium de barcelona

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply