Beauty & Fashion

Halloween Spirit: Bloody Mary Makeup

Translation:
EnglishБългарски

Преди много, много години древните келти посрещали новата си година в края на октомври. Те вярвали, че в нощта срещу нея починалите през изминалата година се връщали на земята в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се спасят от тях келтите се маскирали по възможно най-страшния начин. През 853та година християнството утвърждава 1ви ноември като деня на Вси Светии, когато се честват всички християнски светци и мъченици(с идеята да се замени езическия ритуал). Въпреки това вечерта на 31ви срещу 1ви продължава да си се чества..
И понеже ние българите нямаме достатъчно празници, нито имаме кукери.. е важно да си присвоим и този. Честно казано, определено звучи много по-забавно от кукерството. Пък и с намаляващата вяра на хората в тези свръхестествени явления остава главно творческата изява и още една възможност да си прекараш приятно в необичайна ситуация.

Аз, като дете на изкуството, съм привърженик главно на творческата страна на този празник. Прекарвала съм часове в мислене на костюми, импровизации, гримове.. въпреки, че преди изобщо не беше нещо необичайно за мен, тъй като покрай шантавите си снимки често се правех на нещо.. различно.
Тази година, за мое най-голямо съжаление, няма да мога да се изявя на 31ви октомври. Но това не ми пречи да го направя няколко пъти преди това и да споделя малко опит и интересни идеи с всички, които ще празнуват и от мое име. :)

bloody marry makeup

Началото давам с Bloody Mary или как да се превърнете в нея за не повече от 20мин.
Използвани материали(основно):
– бяла боя за лице (може и по-светъл ФДТ) – от kuku-bg.com – 6лв
– сенки – червено, тъмно синьо и черно
– спирала за очи
– изкуствена кръв (от kuku-bg.com – 6лв)
– праймъри, пудри, т.н. като за нормален грим
bloody marry makeupbloody marry makeup

Ако нямате възможност да си намерите кръв и нямате желание да порите нито себе си, нито някой познат за целта, ето рецепта за домашно приготвяне:
– 450г пудра захар
– 30мл/25г червена сладкарска боя
– 1с.л. какао
-200-250мл вода

смесвате всичко в блендер, докато се получи перфектна консистенция на прясно изцедена кръв. :D за по-малко количество – разделете количеството на всяка съставка на 2(примерно).

bloody marry makeupСамият грим не ми отне повече от 15 мин.. за разлика от селфитата, които се отплеснаха до час. :D
Започнах с бялата боя за лице – за по-плашещ вид. Използвах нея, понеже самата аз съм твърде бяла и дори най-светлия фдт би стоял нормално на мен.. та в случая не се стремим към крайно умрял вид, може да ползвате всичко по-светло от нормалното. Само не трябва да се забравят останалите голи участъци.. иначе наистина седи странно. Слагах я главно като highlighter. И червило.
След това добавих малко контур с черните сенки – под скулите, около носа, на челото, ключиците.. всички кокалаци като цяло.

За очите: 1во слой червени сенки по горния клепач.. после и на долния като ги смъкнах до под торбичките на очите.. да си личи болния вид. Повторих всичко с тъмносините сенки – отгоре, отдолу, + контур на носа с тях. Накрая сложих черните.. само по горния клепач.. без да ги разнасям много нагоре за да си личи лилавеещия резултат от предишните, а на долния клепач подчертах само торбичките с остатъка от сенки по четката. Да изпъкне creepy окото. Сложих спирала и червени сенки по вътрешната страна на долния клепач. И се развилнях с кръвта.
Течна е, но след като изсъхне всичко е ок. Използвах клечка за ущи за да разнеса на някои места. И добавих малко кръв и около ноктите. And we’re done.

Косата я топирах по възможно най-сакатия начин и се получи доста добре.
Не очаквах да стане толкова бързо, но пък крайно старание не е и нужно.. в самата вечер е тъмно, в повечето случаи плановете се прецакват, най-яките снимки понякога остават само селфитата ви след гримиране.. и в крайна сметка най-важното е да е забавно и изпълнено с нови емоции! :)

bloody marry makeup

bloody marry makeup

А вие? Какво мислите за този шантав обичай? И ако празнувате – Избрахте ли си вече самоличност? :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Totto October 22, 2015 at 9:54 pm

    Никога не съм празнувал лично и не съм усещал някаква еуфория да го правя, но определено се радвам на такъв ентусиазъм като срещна :) Дано да е и заразителен! :D

    • Reply millita October 23, 2015 at 6:43 am

      Заразно е, да.. стига да имаш подходяща компания най-вече. :)

    Leave a Reply