Photography, Wanderlust

Spring Adventure 2015: Barcelona & Lloret de Mar

Translation:
EnglishБългарски

Повече кадри и по-реалистичните им версии може да видите в Инстаграм(по-надълбоко във feed-а.. ;D или на хаштагове #wanderlustingmillita и #adventurewithmaggy).
Уточнение: всички снимки са правени с Canon IXUS 240HS или HTC One mini

Лудост е твърде малка дума за да опише престоя ни в Испания. Нямаш време да спиш, да мислиш, да осъзнаеш, че дори интернет няма! :D И тъй като нали YOLO решихме да се смажем от активности.

Като за начало – малко инфо за Лорет де Мар. Това е крайморски град на около 75км. от Барселона. Води се най-популярният курорт в Коста Брава и даже името му звучи така.. или поне на мен. :D Като забележителност не успяхме да видим нищо.. въпреки, че имаше един симпатичен замък, на който хвърлих око и половина.. но сили нямаше за там.. Още с пристигането ни започна тежкия испански запой:

Парти на катамаран, което освен сангрията, танците по време на клатушкането(подобряващо равновесието ти), ми донесе и прекрасна настинка, продължила до края на екскурзията. Note to self – носи си тонове лекарства следващия път, защото явно само в България продават качествени без рецепта..

lloret de mar
lloret de mar
lloret de mar
lloret de mar
lloret de mar
lloret de mar
Тук имаше един момент ” не скачайте на мрежите”.. познайте какво стана след това? О да. Олигофрени български, скачаха на мрежите. :D
lloret de mar
След тежката сутрин имахме време да пообиколим и да си спазарим бели тениски за вечерта. (Keep reading. :D) Беше голямо обикаляне из еднотипните курортни магазинчета, едно към едно с българските морски сергии.. беше и доста образователно, де.. вдигна ни нивото на пазарене поне с няколко пункта. Разбира се, засякохме българин, работещ там, случайно чул мрънкането ни, който помогна доста. :)

Вечерта я посрещнахме в една средновековна приказка – Castell Medieval Comte de Valltordera, или замъкът от който не си тръгваш гладен. :D

По-голямото ми щастие тук обаче, беше този така прекрасен залез.
lloret de mar
lloret de mar
lloret de mar
lloret de marlloret de mar
lloret de marlloret de mar
lloret de marlloret de mar
lloret de mar
На всеки беше сервирано по една бутилка вино, супичка с хляб, едно ЦЯЛО пиле и сварен картоф. Номерът беше, че нямаше прибори. :D Всички мазно, мазно си похапнахме с ръце. Честно казано, в началото когато ни споменаха, че ще има по едно пиле за всеки бях сигурна, че се шегуват. А в момента, в който ми го проснаха в чинията загубих цялата си граматика. :D

Относно представлението – беше комична версия на рицарски турнир, в който.. разбира се.. един от актьорите също беше българин. :) Приятно беше.. но някак след сутринта бяхме вече твърде изморени..
lloret de mar
Та под изморени имам предвид, че си УМИРАХМЕ да заспим на масите по време на следващата част – Фламенкото. Танцьорите бяха невероятни.. изпълнени с енергия, емоции, абе.. страшно беше. Но определено не и след толкова дълъг ден. Бяхме готови да се приберем и да заспим. На косъм бяхме.. въпреки, че знаехме какво ни чака.
lloret de mar
lloret de mar
lloret de mar
Та това, което ни чакаше беше едно уникално, неповторимо, абсурдно мега, хипер, ултра яко парти в местната дискотека Tropics. И както ни се спеше се събудихме за отрицателно време. :D Партито беше тематично – Grafitti & Neon. Т.е. Задължителни бели дрехи, по които всички останали в дискотеката имат право да пишат каквото си поискат. Най-често глупости. Номера на стаи. Телефонни номера.. Които, за нещастие на повечето, бързо след това си заминаха…
lloret de mar
lloret de mar
Заминаха си, защото Neon частта от партито представляваше окъпване с кофи неонова боя. Няма такава емоция. НЯМА. :D Клипче от моментите в дискотеката може да видите скоро.. като го пусна. :D А снимките долу са резултатите.. още имам остатъци по чантата и дънките си от тогава. Косата си как я мих – не питайте.
lloret de marlloret de mar
lloret de marlloret de mar
Прибирането в ранни зори по стръмните улички на курорта, полуголи и мокри.. не знам точно как стана. :D

Следващите ни емоции бяха свързани с малко по-културни мероприятия. Или разходка из Барселона. Първа спирка – Sagrada Familia, базиликата – шедьовър на Гауди. След смъртта му обаче, остава незавършена и колкото и да се мъчат май нещо не им се получава. Фасадите на сградата изобразяват раждането, живота и смъртта на Христос, като честно казано след цялото обикаляне мога да кажа, че рождеството е пипнато най-добре. Само символика да искаш тук, пълно е. Невероятни идеи е имал. Вътре не влязохме. Too much за едно ходене. :D
lloret de mar

След тази разходка се отправихме към стадиона Camp Nou, където незаинтересованата ми от спорт личност и вече посетилата го моя спътница, се натъпкаха със сандвичи в близкото заведение. Трябваше да сме готови и сити за следващото магическо място – Каталунския национален художествен музей/Националния дворец. Не знам какъв е номерът там.. явно музеят е настанен в двореца.. or something.
lloret de mar
lloret de mar
lloret de mar
Разкошно място. Толкова красиво, че чак не знаеш на къде първо да погледнеш. Рай за селфита.. като изключим 2та тона хора навсякъде. Имаше и един момък ентусиаст, правещ от онези огромни сапунени балони. :D И дори младоженци на фотосесийка.

После  успяхме да видим и града от високо (някъде из Montjuich Park).. за жалост имаше странен смог.. облаци.. нещо.. което малко прецака момента.
lloret de mar
lloret de mar

Местенцето беше много приятно, цветно, чисто.. и ако си намериш свободна пейка някак те приканя да си представиш как времето всъщност е спряло поне за малко.

От там се отправихме към Аквариума в Барселона, но понеже снимките стават твърде много – продължението в друг пост. :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Totto September 17, 2015 at 9:47 pm

    Изживяване си е било :) Хм, още нямам идея накъде ще насоча предстоящото си ново гостуване в Барселона.. Освен да се върна към любими места, ще трябва да измисля и нещо ново. Не че няма какво в този чуден град! :)

  • Leave a Reply