Food, Health & Fitness

6 Refreshing Summer Drinks – Освежаващи летни питиета

Translation:
EnglishБългарски

Или по-точно “с какво се наливам последните няколко дни”. Повечето са елементарни, но честно казано и аз не бях се сещала, докато не реших да си поиграя с каквото има вкъщи. Ето и предложенията ми за летни питиета:

 

1.Вода с лимон и лед

Или новата ми зарибявка. Цял ден след това пълних ли, пълних буркана отново и отново.. Ако сте от заблудените като мен, които чак сега разбират за тази магия, не губете повече и миг от живота си без да сте опитали комбинацията.

летни питиета

2. Праскови и пъпеш.

За 0,5л използвах:
1/4 пъпеш
2 праскови
блендер.

След малък престой в хадилника става чудно!

летни питиета

летни питиета летни питиета

3. Сок от индрише с мента.

Тук идва една от вълшебните рецепти на баба и дядо. От малка обожавам този домашен сок повече от всичкото сладко, което успяваше да понесе детския ми организъм.

1-1,200л вода
1кг захар
15-20листа от индрише
1 пакет лимонтузу

Всичко се смесва в съд с капак. Листата се смачкват при добавянето им. Съдът се захлупва и се оставя да престои 48ч с разбъркване от време на време за да се разтвори захарта. След това се прецежда през марля като листата се изтискват добре. Прехвърля се в стъклени шишета и се използва с голям кеф. :)

В случая добавих и малко мента, за компания на леда.

летни питиета
летни питиета

4. Студен ментов чай с лимон

Обикновен чай от мента. В хладилника. С бонус лимончета.

летни питиета
5. Плодов чай с диня.

Обикновен плодов чай. В хладилника. С парчета диня. В случая динята ми беше от леко безвкусните, та добавих малка доза от сока от индрише.

летни питиета

6. Смути от диня

Буквално. Измъчвате се да махнете всички семки от парчетата и после в блендера. Мисля, че мога да приема килограми диня по този начин без дори да разбера. :)
Баща ми добави и мастика към част от резултата.. с бонус информация как дини се пълнят с мастика със спринцовки. Доста образователно.

Засега толкова. Скоро.. тъй като съм леееко зарибена – още. :)

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply